friendship... is not something you learn in school.

Alle har sine tanker rundt skolen. Og jeg har også mine. Så, hvorfor ikke bare å fortelle dere litt om disse? Sitter tross alt på skolen, og gjør fint lite (fornuftig, ja jeg vet).

Skole, ordet som gir meg frysninger lang nedover ryggraden. Jeg vet ikke hvorfor, men det er noe grøsselig ved det. Kanskje har det blitt sånn fordi skolen tar utrolig mye tid. Først sitter du 8 timer på skolen, for å så dra hjem for å bruke 2-3 timer på lekser. 11 timer av din 24 timer lange dag blir brukt til skole, nesten en halv dag. Så klart, ikke alle dager blir brukt med 2-3 timer lekser. Men, jeg er sikker på at om vi deler timetallet sammenlagt på antall skoledager, vil dette bli svaret vi sitter igjen med.

Selv har jeg brukt utrolig mye tid på lekser de siste ukene. Har suttet med lekser omtrent hver dag de siste 3 ukene. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes dette er litt i drøyeste laget. Lærerne gir oss beskjed om å prioritere, så jeg gjorde en prioritering. Nå sover jeg nesten ikke lengre. For selv om skole alltid skal komme først, synes jeg det er viktig å gjøre noe som ikke er skolerelatert også. Man skal ha det litt morsomt, man skal være sosial, man skal utvikle talentene sine som man ikke får utviklet på skolen!

Så jeg spør meg selv stadig vekk, er det rett at skole skal ta en så stor del av livet vårt? Det er greit det, at skole er viktig, og at vi trenger en utdanning for å oppnå en god karriere. Men er det virkelig nødvendig med de 11 timene? Hadde ikke 8 timer på skolen vært nok? 

Én kommentar

vanishboble

11.12.2012 kl.19:30

8 timer er mer enn nok mener jeg! det er da måte på hvor mye vi skal sitte og slite oss ut. Hadde vært bedre med mindre timer, hadde ikke blitt like slitsomt, også hatt en time eller 2 på skolen hvor vi kunne gjort lekser. hadde blitt så mye bedre og mere tid på fritiden til andre ting da. Jeg går ikke på skole nå, også pga dette.

Skriv en ny kommentar

Kjære dagbok.

Kjære dagbok.

17, Oslo

Dagboken til en 17 år gammel jente. Oppturer og nedturer. Gleder og sorger!

Kategorier

Arkiv

hits